Fenerbahçe dankt Salih voor driepunter

Boris (borisz)

Fenerbahçe houdt dankzij een 0-2 zege op Orduspor koploper Galatasaray in het vizier. Het 19-jarige talent Salih Ucan maakte beide doelpunten. Bij Fenerbahçe begon Dirk Kuijt in de basis. De Nederlander deed de hele wedstrijd mee in het 19 Eylül Stadion. De bezoekers uit Istanbul leken een lastige avond tegemoet te gaan aan de Zwarte Zee. Goalie Volkan Demirel moest al snel een aantal keer optreden. Kuijt hielp zijn doelman nog een keer door een bal van de lijn te halen.

Laagvlieger Orduspor kon de dadendrang niet in doelpunten omzetten, waardoor Fenerbahçe in de wedstrijd kon groeien. Nog voor de pauze sloegen de bezoekers uit Istanbul een gaatje. Caner Erkin vond jongeling Salih, die beheerst raak schoot. In de tweede helft was de middenvelder weer trefzeker voor de nummer twee in Turkije.

Na een uur kreeg Salih de bal van Kuijt. Met een prachtige stift klopte de jonge Turk doelman Fevzi Elmas: 0-2. Voor het doel van Demirel was het niet heel druk. Toch moest de goalie opnieuw een beroep doen op een teamgenoot. Caner redde op de doellijn. Fenerbahçe blijft door de overwinning op vier punten van Galatasaray.