[DC] Servië naar halve finale

Rosario

Servië heeft relatief eenvoudig de halve finale van de Davis Cup gewonnen. In de kwartfinales was het team van Novak Djokovic te sterk voor de Verenigde Staten.

Djokovic opende de kwartfinales vrijdag zelf tegen John Isner, een wedstrijd die hij in straight sets won. Sam Querrey trok de stand dezelfde dag nog gelijk tegen Victor Troicki, maar had daarvoor vijf sets nodig.

Verwacht werd dat de gebroeders Bryan, het meest succesvolle duo in het mannentennis ooit, de Verenigde Staten zaterdag op voorsprong zouden brengen. In plaats daarvan gingen de ervaren Nenad Zimonjic en de onbekende Ilija Bozoljac, de nummer 1147 van de wereld in het dubbelspel, er met de winst aan de haal. In een vijfde set won het ongebruikelijke koppel uiteindelijk met 15-13.

Djokovic kon de klus daardoor vandaag in de eerste wedstrijd al klaren. De nummer één van de wereld stond weliswaar een set af, maar kende desondanks geen enkele moeite met Sam Querrey. Het werd 7-5, (4)6-7, 6-1 en 6-0.

Door de 3-1 voorsprong is de wedstrijd tussen John Isner en Victor Troicki, die voor later vannacht gepland stond, niet meer van belang. De Serviërs nemen het nu op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Canada en Italië. De Canadezen staan daarin met 2-1 voor.