Geen WK snooker voor Brecel

Boris (borisz)

Luca Brecel zal dit jaar niet naar Sheffield afreizen om mee te kunnen doen aan het wereldkampioenschap snooker. De 18-jarige Belg verloor in de eerste kwalificatieronde met 10-6 van de 27-jarige Schotse amateur Patrick Fraser. Na kwam gister van een 1-5 achterstand nog terug tot 4-5, maar kon die lijn niet doortrekken. 

Brecel won zondag nog wel de eerste twee frames van de sessie maar won daarna geen frame meer. Bij 6-6 had de jongste WK-deelnemer ooit nog de kans om het frame te pakken maar dat lukte niet. Fraser won het fel bevochten frame en stoomde in één ruk naar 10-6 door.

De Belg, die vorig jaar op het WK in de eerste ronde door Stephen Maguire werd verslagen(10-5), plaatste zich dit jaar nog voor het UK Championship, waarin hij pas in de kwartfinales door Shaun Murphy werd uitgeschakeld(6-5). Na dat toernooi heeft hij geen wedstrijd meer gewonnen op de tour. Gevolgen hebben de slechte resultaten nog niet, hij mag met zijn wildcard die hij vorig jaar kreeg ook komend seizoen medoen aan alle snookertoernooien.