'Van der Sar reserve-doelman tegen PSV'

Niels (DerMeister)

Voor Ajax staat volgende week de belangrijke wedstrijd tegen PSV op het programma. De Amsterdammers moeten het dan stellen zonder Kenneth Vermeer. De doelman ontving zondagmiddag tegen Heracles Almelo (4-0 winst) een rode kaart.

Tweede keeper Jasper Cillessen zal daardoor in Eindhoven onder de lat staan, maar omdat derde doelman Mickey van der Hart geblesseerd is, lijkt het erop dat trainer Frank de Boer terug gaat vallen op twee oudgedienden.

Valentijn Driessen, Chef Sport van De Telegraaf, liet weten dat De Boer vanwege het belang en de druk op de topper tegen PSV terug zal vallen op een gestopte keeper. Driessen noemde keeperstrainer Carlo L'Ami, maar vooral Edwin van der Sar als opties.

De Boer liet zelf op de persconferentie weten het in de jeugd te moeten gaan zoeken. "Het gaat tussen Chiel Kramer, Maurits Schmitz en Peter Leeuwenburgh", aldus de oefenmeester van Ajax.

Met nog vijf duels te gaan heeft koploper Ajax een voorsprong van drie punten op nummer twee PSV en nummer drie Vitesse.