[DC] Argentinië verslaat Frankrijk

Rosario

Argentinië heeft de halve finale van de Davis Cup bereikt. Op het gravel van Buenos Aires waren de Argentijnen ternauwernood te sterk voor Frankrijk. Het werd uiteindelijk 3-2.

Vrijdag begonnen de Fransen nog voortvarend, ondanks dat de sterkste Fransman van de wereldranglijst, Jo-Wilfried Tsonga, vijf sets nodig had om Carlos Berlocq te verslaan. Argentinië trok de stand echter diezelfde dag nog gelijk, toen Juan Monaco geen enkel probleem kende met Gilles Simon, die in straight sets werd verslagen door de gravelspecialist.

In de dubbelwedstrijd van zaterdag pakte het duo Benneteau/Llodra weliswaar de eerste set, uiteindelijk moesten de Fransen hun meerdere erkennen in het Argentijnse koppel Nalbandian/Zeballos. Vandaag gingen de Argentijnen dan ook met een 2-1 voorsprong de beslissende rubbers in. Lang konden ze echter niet van die voorsprong genieten, want Tsonga deed opnieuw wat hij moest doen en verpulverde Juan Monaco met 6-3, 6-3 en 6-0.

De wedstrijd tussen Simon en Berlocq moest dan ook de beslissing brengen. Beide heren waren lang aan elkaar gewaagd, maar utieindelijk trok de Argentijn de wedstrijd naar zich toe in de vierde set; 6-4, 5-7, 6-4, 6-4.

Argentinië neemt het nu op tegen titelverdediger Tsjechië, dat Kazachstan versloeg.