[Premier League] Chelsea verstiert Sunderland-debuut Di Canio

Redactie

Chelsea heeft Paolo Di Canio zondag een valse start als manager van Sunderland bezorgd. Een week na zijn aanstelling debuteerde de Italiaan in Londen met een 2-1 nederlaag.

Sunderland kwam in de blessuretijd van de eerste helft nog wel op voorsprong door een eigen goal van César Azpilicueta. Nadat Matthew Kilgallon eveneens een eigen doelpunt had gemaakt, tekende Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic voor de winnende.

Sunderland bleef zodoende voor de negende wedstrijd op rij zonder overwinning en verkeert met de zeventiende plek in serieus degradatiegevaar. Chelsea profiteerde van het puntenverlies van Tottenham Hotspur eerder zondag en is de nieuwe nummer drie.

Martin Jol ging met Fulham in extremis onderuit bij Newcastle United. De Haagse coach zag Papiss Cissé in de derde minuut van de blessuretijd de enige goal van de wedstrijd maken. Bij Newcastle was Tim Krul basisspeler en betrad Vurnon Anita al na zeventien minuten het veld als vervanger van de geblesseerde Davide Santon. Jol stelde met Eyong Enoh, Stanislav Manolev en Bryan Ruiz drie spelers met een eredivisieverleden op.

Newcastle steeg door de zege naar de dertiende stek van de Premier League, met 36 punten uit 32 duels. Fulham staat met zes verliespunten minder vier plekken hoger.