Cancellara wint voor derde maal Parijs-Roubaix

Peterselieman

Fabian Cancellara heeft zondag voor de derde keer in zijn carrière Parijs-Roubaix gewonnen. De Zwitserse renner van Radioshack-Leopard bleef de Belg Sep Vanmarcke van Blanco Pro Cycling in de sprint voor. Vorige week was Cancellara ook al de beste in de Ronde van Vlaanderen. Niki Terpstra van Omega Pharma-Quick-Step was op de derde plek de beste Nederlander.

Cancellara reed lang rond in een achtervolgende groep op kleine afstand van de voorste renners. Op zo'n dertig kilometer van de meet reed hij met speels gemak naar voren en sloot hij zich aan bij de koplopers. Nadat Stijn Vandenbergh hard tegen een toeschouwer was gebotst en Zdenek Stybar in een put reed, konden Cancellara en Vanmarcke met zijn tweeën verder.

De Zwitser demarreerde enkele kilometers voor de finish, maar de Belg wist knap bij te blijven. In de velodroom in Roubaix keken de renners vooral naar elkaar, totdat Vanmarcke kort voor de streep de sprint aantrok. De Zwitser wist hem er echter toch nog te passeren.

Het was de tweede keer in zijn carrière dat Cancellara in een jaar zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix op zijn naam schreef. In 2010 deed hij dat ook al eens.

Onder meer Sebastian Langeveld van Orica-Greenedge zat in de vluchtgroep van Vanmarcke en Vandenbergh, maar de Nederlander kon niet bijblijven toen de twee Belgen demarreerden. Hij werd uiteindelijk zevende. Greg Van Avermaet eindigde op de vierde plaats, Damien Gaudin werd vijfde. Stybar moest het doen met plek zes.