Tientallen doden door luchtaanvallen Syrie

anoniem_22072019025900

Een nieuwe reeks luchtaanvallen heeft zondag in Syrië zeker twintig levens geëist. Het regeringsleger doet er een schepje bovenop 'om het gebied dat door de terroristen is bezet te heroveren', berichtte de staatspers. De luchtmacht bestookte onder meer Aleppo, Homs, Hama, Idlib, de kuststad Latakia en enkele voorsteden van Damascus, liet het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten weten.

Het bewind van de Syrische president Bashar Assad duidt met 'terroristen' doorgaans het Vrije Syrische Leger aan. De rebellen hebben de afgelopen tijd grote delen van Noord-Syrië in handen gekregen. Ook in het zuiden rukken ze inmiddels op. Enkele legerposten en steden in de strategisch gelegen grensstreek tussen Jordanië en de hoofdstad Damascus zijn onlangs in handen van opstandelingen gevallen.

Voor het leger zondag de aanval inzette stuurde het opmerkelijk genoeg een waarschuwingssms'je uit. Daarin werden de rebellen opgeroepen de wapens neer te leggen en zich over te geven voor het leger 'je in de kladden komt grijpen'.