Advocaat: "Voorspelbaarheid mag niet"

Boris (borisz)

Dick Advocaat zag zijn ploeg met 1-3 winnen bij Willem II. Hij constateerde daarbij dat zijn ploeg sporadisch voorspelbaar acteerde, maar uiteindelijk kwam het goed. "Je weet dat je er tegen ploeg die voor alles vecht heel moeilijk doorheen komt, gelukkig maakten we op een goede manier de 1-2 en dan is de wedstrijd normaal gesproken gespeeld", aldus Advocaat na afloop van het duel tegenover Eredivisie Live.

"Er mag geen voorspelbaarheid in het spel van PSV komen en dat kun je alleen maar voorkomen door veel te bewegen, veel van positie te wisselen. Dan krijgt de tegenstander het moeilijker", zo verklaarde Advocaat, die daarmee wijst op een bepaalde fase in het duel waarin het niet goed ging. "Iedereen verwacht dat je hier wint, maar je het toch maar zien te doen. Dat is eigenlijk het belangrijkste."

Advocaat prijst ook de omgang van Mark van Bommel met diverse andere spelers binnen de ploeg. De aanvoerder van de Eindhovenaren probeerde zijn ploeggenoten tot het uiterste te motiveren. "Op De Herdgang was hij al met een aantal spelers in de weer, maar hij heeft ook een fantastische carrière gehad en die wil dat mooi afsluiten. Dat zag je vandaag duidelijk terug."