[Primera Divisíon] Real Madrid wint ruim van Levante

Boris (borisz)

Real Madrid heeft zaterdag een ruime overwinning geboekt in de Primera Division. De ploeg van coach José Mourinho won thuis met 5-1 van Levante. De bezoekers uit Valencia waren na een halfuur via Michel op voorsprong gekomen. Nog voor rust stelden Gonzalo Higuain en Kaka (strafschop) orde op zaken.

Cristiano Ronaldo en Mesut Özil (2x) gaven de overwinning in de slotfase extra cachet. Zij waren net als Angel di Maria in de tweede helft ingevallen. Ook doelman Iker Casillas zat op de bank. De Madrilenen hebben tien punten achterstand op koploper Barcelona, dat later zaterdag nog Real Mallorca ontvangt.

Real Madrid neemt het dinsdag in de return van de kwartfinale van de Champions League op tegen Galatasaray. De eerste wedstrijd in Santiago Bernabeu werd met 3-0 gewonnen van de Turken.

Real Sociedad nam de vierde plaats, die aan het einde van de rit recht geeft op de play-off-ronde van de Champions League, steviger in handen. De Basken waren voor eigen publiek met 4-2 te sterk voor Malaga, de nummer vijf. Real Sociedad is nu al twaalf competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag.

Voor Malaga staat dinsdag weer een belangrijk duel op het programma. De formatie van trainer Manuel Pellegrini neemt het in Duitsland op tegen Borussia Dortmund in de kwartfinale van de Champions League. Het eerste duel eindigde in 0-0.


Real Madrid wint ruim van Levante (Foto: Novum)