[JL] Ten Cate ziet Sparta winnen bij Dordrecht

Maarten (rubbereend)

Sparta Rotterdam heeft vrijdag na drie nederlagen op rij weer een zege geboekt in de Jupiler League. Met interim-trainer Henk ten Cate op de tribune was de ploeg met 2-1 te sterk voor FC Dordrecht. Josimar Lima zette de thuisploeg wel op voorsprong, maar na de pauze bezorgden Iliass bel Hassani en Danny Buijs Sparta drie belangrijke punten in de titelstrijd.

Sparta blijft in het spoor van FC Volendam, dat de koppositie overneemt van Helmond Sport. De Noord-Hollanders versloegen FC Emmen met 2-0. Ludcinio Marengo opende de score al na zes minuten. Na een rode kaart voor Kelvin Maynard twaalf minuten voor tijd, mocht topscorer Jack Tuyp aanleggen vanaf de strafschopstip: 2-0.

MVV speelde thuis doelpuntloos gelijk tegen Go Ahead Eagles en lijkt de titel definitief uit het hoofd te kunnen zetten. De Limburgers, die nu vijfde staan, worden gepasseerd door SC Cambuur, dat thuis met 4-1 afrekende met FC Oss.

Volendam heeft net als Helmond, dat niet in actie kwam, 51 punten. De ploeg van Hans de Koning staat op basis van het doelsaldo echter bovenaan en heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed. Sparta volgt op twee punten. Cambuur en MVV hebben elk 46 punten.

Door het definitieve faillissement van SC Veendam eerder deze week was Helmond de koppositie nog in de schoot geworpen. Dat bleek evenwel van korte duur.

Fortuna Sittard handhaafde zich in de middenmoot door een overwinning op De Graafschap. In Sittard werd het 1-0. FC Den Bosch moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel bij Telstar, terwijl Almere City FC met 3-2 won van FC Eindhoven.