Mølby: "Eriksen past perfect bij Liverpool"

Maarten (rubbereend)

Liverpool zou naar verluidt geïnteresseerd zijn in Christian Eriksen. Oud-speler Jan Mølby denkt dat zijn landgenoot precies goed is voor de club.

"Ik zou het geweldig vinden om hem bij Liverpool te zien", begint de oud-speler van Liverpool (1984-1996) in zijn column voor de Liverpool Echo. "Hij is precies het type speler waar Liverpool naar zoekt, maar ik weet zeker dat ze genoeg concurrentie om hem zullen hebben."

"Hij is een klassespeler. Een ouderwetse nummer tien op veel manieren. Hij heeft twee goede benen, ziet passes en heeft genoeg gescoord de afgelopen weken. Hij heeft alles wat nodig is om een speler van topklasse te worden."

Mølby denkt dat Liverpool een voorsprong heeft op andere clubs doordat het een kleinere selectie heeft. "Ik zou zeggen dat Christian regelmatig moet spelen. Misschien werkt dat licht in het voordeel van Liverpool, dat ze hem genoeg speeltijd in het eerste kunnen bieden."

Hij vindt dat de 21-jarige Eriksen een stapje hogerop moet doen. "Eriksen is nu 21 en klaar voor een hoger niveau. Ajax is een geweldige club voor jonge spelers om zich te ontwikkelen, maar je kunt er niet te lang blijven."