Benitez staat open voor langer verblijf

Maarten (rubbereend)

Rafael Benitez sluit niet uit dat hij ook komend seizoen aan het roer staat bij een Engelse topclub. Of dat bij Chelsea is, betwijfelt hij.

De oefenmeester is momenteel actief als interim-trainer bij Chelsea. Zoals het er nu naar uitziet moet hij in de zomer op zoek naar een nieuwe baan. "Ik wil graag prijzen winnen en uitdagingen aangaan. Het liefst blijf ik bij een topclub aan het roer. Waarom niet opnieuw in Engeland?" vraagt hij zich hardop af tegenover pers.

Voor het moment richt Benitez zich met Chelsea op de confrontatie met Rubin Kazan in de Europa League. De Londenaren strijden niet meer mee om de landstitel, maar azen op bekersucces. "Ik ben blij met mijn contract hier. Ik probeer er alles aan te doen om niet met de zomer bezig te zijn en Rubin Kazan te verslaan."

De Spanjaard leverde eerder kritiek op de supporters van The Blues, omdat hij door hen op zijn beurt werd bekritiseerd. Daardoor deden de geruchten al snel de ronde dat Benitez niet eens het seizoen af zou maken bij de club, die nog meedoet in de FA Cup en hoopt Champions League-voetbal veilig te stellen.