KNVB steunt wens Feyenoord voor nieuw stadion

Maarten (rubbereend)

Feyenoord wordt bij zijn wens om een nieuw stadion te bouwen gesteund door de KNVB. De bond heeft de Rotterdammers laten weten dat zij in de toekomst de helft van de thuisinterlands mogen organiseren en dat ook de bekerfinale op Rotterdams grondgebied gespeeld blijft worden. Dat werd woensdag duidelijk bij de presentatie van de plannen voor het beoogde nieuwe stadion.

Feyenoord is ook in beeld voor het EK 2020, dat dan voor het eerst verspreid over Europa gespeeld wordt. Ieder land mag een speelstad leveren. "De KNVB heeft ook aangegeven gesprekken aangaande het EK 2020 te willen voeren", zegt algemeen directeur Eric Gudde. "Mochten wij daarvoor in aanmerking komen zou dat een vliegende start zijn, maar we houden nergens rekening mee."

Dat het nieuwe stadion, indien de gemeente instemt, pas in de zomer van 2018 in gebruik wordt genomen, is volgens stadiondirecteur Jan van Merwijk geen belemmering. "De UEFA hanteert een eis van een jaar van tevoren. Volgens planning is ons stadion in 2018 klaar. Wel is het zo dat als je het bid in gaat, je zeker moeten weten dat het stadion er komt."

Feyenoord hoopt voor de zomer duidelijkheid te hebben over de toekomst van de Kuip. De gemeente Rotterdam gaat het voorstel voor nieuwbouw afwegen tegen drie eerder ingediende renovatieplannen.