Van Hooijdonk: "Clasie kun je in iedere competitie kwijt"

Tiede-Jan Breevaart

Met bovengemiddelde interesse houdt Pierre van Hooijdonk de ontwikkelingen bij Feyenoord in de gaten. De voormalige topspits is onder de indruk.

Het jeugdige, talentvolle team kan Van Hooijdonk wel bekoren, een drietal spelers in het bijzonder. Volgens de voormalige international maken Jordy Clasie, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi een goede kans om door te breken bij een Europese topclub.

Zo ziet hij Clasie een belangrijke rol vertolken bij een club uit een grote competitie. "Clasie is een ideaal 'Dreh- und Angelpunkt'. Dankzij zijn voetballende kwaliteiten kan je hem in iedere competitie wegzetten", stelt Pi-Air in gesprek met NUsport.

Ook De Vrij en Martins Indi dicht hij een grote toekomst toe. "Mede dankzij zijn opbouwende kwaliteiten is hij een goede verdediger. Hij moet alleen wat meedogenlozer worden", zegt Van Hooijdonk over eerstgenoemde verdediger. Martins Indi moet het vooral hebben van uitstraling. "Eindelijk een verdediger die qua fysiek en uitstraling angst inboezemt bij spitsen."