KNVB: "Ingrijpend voor verloop competitie"

Maarten (rubbereend)

Met de ondergang van SC Veendam moest het Nederlandse betaald voetballer wederom een domper incasseren. Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal bij de KNVB, betreurt het faillissement van de Groningers. "Het is een triest gegeven dat SC Veendam geen deel meer uitmaakt van het betaald voetbal", zegt hij in een officieel statement.

"Met name voor iedereen die zich de afgelopen periode hard heeft ingezet om het faillissement nog af te kunnen wenden, is dit een enorme teleurstelling. Bijna zestig jaar aan profvoetbalhistorie gaat hiermee verloren; dat is voor het hele Nederlandse voetbal een groot verlies."

Behalve in Veendam zal ook in Maastricht met teleurstelling kennisgenomen zijn van het verdwijnen van Veendam. Als direct gevolg zakt MVV naar plaats vier, terwijl Helmond Sport zich de nieuwe koploper mag noemen.

"Dat andere clubs hierdoor benadeeld worden, is voor het verloop van de competitie ingrijpend", beseft Van Oostveen. "Eind vorig jaar hebben wij onze zorgen over de Jupiler League kenbaar gemaakt. Samen met de Coöperatie Eerste Divisie en diverse clubs uit de Jupiler League wordt de algehele situatie van de divisie momenteel onder de loep genomen."