R. de Boer: "Bazoer volgend jaar al bij Ajax 1"

Maarten (rubbereend)

De transfer die Riechedley Bazoer van PSV naar Ajax leidde deed de nodige wenkbrauwen fronsen. De talentvolle verdediger klopt inmiddels op de deur in Amsterdam.

Afgelopen november verruilde Bazoer de jeugdopleiding van PSV voor die van Ajax, ondanks een gentleman's agreement tussen beide clubs. Volgens Ronald de Boer, als individueel trainer nauw betrokken bij de Amsterdamse talentenfabriek, laat het debuut van de zestienjarige verdediger niet lang op zich wachten.

"Ik heb Bazoer vorige week met de A-selectie zien meetrainen en het was net of daar een volwassen kerel liep", verhaalt De Boer in gesprek met Voetbal International. "Hij haakte bijna moeiteloos aan bij het hoge niveau. Ik denk dat Bazoer volgend jaar al bij mijn broer op de deur staat te kloppen."

Ajax heeft de jeugdopleiding goed op orde, meent De Boer. "Het is heerlijk werken met dit soort talenten, in de huidige organisatie. Zeker met Jaap Stam er straks ook nog bij hebben we in het trainersbestand een goeie mix tussen oud-topspelers en coaches met een didactische achtergrond. Die balans moet je hebben. Er zijn meerdere topclubs in Nederland, maar Ajax is en blijft de slagroom op de taart. Op alle gebieden."