Ontslagen Booy: "Verschrikkelijk jammer"

Maarten (rubbereend)

Foeke Booy is niet langer trainer van Cercle Brugge. Dinsdagavond kreeg de Nederlandse oefenmeester zijn congé. Ondanks de penibele sportieve positie, Cercle Brugge ging als hekkensluiter de Belgische play-offs in, had Booy zijn ontslag niet zien aankomen.

"De mededeling kwam voor mij als een donderslag bij heldere hemel", zegt hij op de website van managementbureau Sport Promotion. "Ik zat gisteravond Paris Saint-Germain tegen Barcelona te kijken toen ik werd gebeld en op de hoogte werd gesteld van de beslissing van de beheerraad. Ik was op z'n zachtst gezegd verbaasd over dit besluit."

"Ik heb de afgelopen dagen geen enkel signaal ontvangen dat dit mogelijkerwijs speelde", legt Booy uit. "Het contact met de spelersgroep en de technische staf is altijd prima geweest. Datzelfde geldt voor de interactie met het dagelijks management van Cercle. Ik begrijp overigens wel dat men een soort schokeffect wil creëren om zo degradatie te ontlopen."

Booy had graag gezien dat het laatstgenoemde doel onder zijn bewind bewerkstelligd zou worden. "Ik had er alle vertrouwen in dat we dat gezamenlijk hadden kunnen bewerkstelligen. Ik vind het verschrikkelijk jammer dat deze beslissing is genomen."