Evander Sno per direct weg bij N.E.C.

Frank (franklop)

Evander Sno vertrekt met onmiddellijke ingang bij N.E.C. Dat heeft de Nijmeegse eredivisionist woensdag bekendgemaakt. De club en de 25-jarige middenvelder besloten na onderling overleg het tot 1 januari doorlopende contract van Sno al per 1 april te ontbinden. Een vertrouwensbreuk ligt ten grondslag aan de scheiding.

Sno speelde sinds vorig jaar zomer bij N.E.C., maar kwam tot slechts zeven wedstrijden. Door hartproblemen kwam hij sinds eind september niet meer in actie. In december werd hij uiteindelijk geopereerd. In de tussenliggende periode zou NEC-trainer Alex Pastoor zich nauwelijks om Sno hebben bekommerd. "Ik kreeg een keer een sms'je met de tekst 'Sterkte'", beklaagde de middenvelder zich begin december.

Sno viel tijdens een duel van NEC met Feyenoord uit met pijn op de borst. Omdat de middenvelder twee jaar eerder in een duel van Jong Ajax een hartstilstand had gekregen en sindsdien met een interne defibrillator speelde, werd geen risico genomen.

Eind oktober werd bekend dat de oorzaak van zijn hartproblemen met een operatie kon worden opgelost. Begin december ging de oud-speler van Feyenoord, NAC, Celtic, Ajax, Bristol City en RKC Waalwijk onder het mes om zijn hartritmestoornissen te verhelpen.

"Na de geslaagde operatie en revalidatie hebben we een gesprek gehad en samen geconcludeerd dat er onvoldoende basis is om met elkaar verder samen te werken", meldt technisch directeur Carlos Aalbers van de Gelderse club. "Dan is het beter om uit elkaar te gaan."