Robert Redford gaat voor stoere rol

Borizzz

Robert Redford is blij met zijn rol als S.H.I.E.L.D.-baas in de superheldenfilm Captain America: The Winter Soldier. "Ik wilde iets anders doen", zegt de 76-jarige acteur tegen de Amerikaanse filmsite Spinoff Online. "Iets stoers en anders. En het voelt goed om dit te gaan doen."

"Het is stoer in termen van verwachtingen", zegt Redford over zijn bijrol. Het wordt de eerste keer dat Redford in een superheldenfilm te zien is. In Captain America speelt hij een topman van het superheldencollectief S.H.I.E.L.D. en daarmee de baas van Fury, gespeeld door Samuel L. Jackson. Chris Evans is wederom te zien als Steven Rogers en zijn alter ego Captain America.

De tweede film over de superheld draait om een weerzien tussen Captain America en James 'Bucky' Barnes. De twee waren ooit vrienden, tot Bucky door de Russen werd gehersenspoeld en als Winter Soldier aan het moorden sloeg. De film moet volgend voorjaar in première gaan.

Redford is bekend van rollen in klassiekers als Butch Cassidy and the Sundance Kid en het romantische drama The Way We Were. Dit jaar komt hij als regisseur en hoofdrolspeler met de thriller The Company You Keep.