Boefje Bieber haalt een grapje uit

MarcusViridis

Het idool van tienermeisjes met een twitteraccount Justin Bieber heeft entertainmentwebsite TMZ in het ootje genomen. Het Canadese popidool beloofde telefoontjes van zijn fans aan te nemen, maar gaf via Twitter het nummer van de tiplijn van TMZ door.

"Zoals beloofd neem ik vandaag jullie telefoontjes aan, ik spreek jullie snel", stuurde Bieber naar zijn bijna 37 miljoen volgers op Twitter. Hoewel de 19-jarige zanger het bericht snel verwijderde, grepen duizenden Beliebers naar de telefoon.

Biebers geintje kan een duur grapje worden voor TMZ, de site draait op voor alle telefoonkosten omdat de tiplijn voor bellers gratis is. Medewerkers van TMZ lijken de humor van Justins stunt wel in te zien. "Het is een goede grap", moest redactiechef Harvey Levin, wellicht onder enige druk van een mogelijke volkswoede, toegeven.

Bieber is niet de enige doerak die op 1 april een grap uithaalde. Zo beweerde mediageile Sharon Osbourne dat zij en echtgenoot Ozzy weer een kind verwachten. Met tranen in haar ogen verkondigde ze in praatprogramma The Talk dat ze in een Duitse kliniek was bevrucht. "Ik heb altijd al actrice willen worden", biechtte Osbourne niet veel later op.

Ook de als betrouwbaar bekend staande Lindsay Lohan grapte over een zwangerschap. De getroebleerde actrice twitterde dat ze 'eindelijk' in verwachting was. Lohans geintje werd echter al snel doorzien. Dat is niet het geval bij Nicole 'Snooki' Polizzi. De Jersey Shore-ster suggereerde via -uiteraard- Twitter dat ze in het geniep is getrouwd met de vader van haar kind, met wie ze zich vorig jaar maart verloofde. Of Snooki daadwerkelijk is getrouwd of dat ze een grap uithaalt, wist de opzichter niet te melden.