FOK!filmtips van de dag: Poltergeist

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

The Fantastic Four - Mr. Fantastic, The Invisible Woman, The Human Torch en The Thing - komen tegenover hun grootste uitdaging te staan, wanneer de intergalactische Silver Surfer naar de aarde komt in voorbereiding op de totale vernietiging van de planeet. Terwijl de geheimzinnige Silver Surfer chaos creëert over de gehele wereld, moeten Reed, Sue, Johnny en Ben het mysterie achter deze nieuwe vijand zien op te lossen. Maar ook hun aartsvijand Dr. Doom is terug dus de Fantastic Four zullen alles uit de kast moeten halen, voordat het te laat is. Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer om 20.30 uur op RTL7.

Met films als Mary PoppinsBedknobs and Broomsticks en Pete's Dragon specialiseerde Disney zich in films die deels geanimeerd en deels live-action waren. Disney steekt nu zelf de draak met die traditie met Enchanted, een komische familiefilm waarin getekende sprookjesfiguren als echte mensen in de moderne wereld terechtkomen. Hoofdrolspeelster Amy Adams is één van de nieuwe sterren aan het firmament van Hollywood en tegenspeler Patrick Dempsey is, jaren na zijn rollen in tienerkomedies, vooral bekend als dokter McDreamy uit de ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. Regisseur Kevin Lima kent zijn klassiekers en wist voor de voice-over Julie Andrews te strikken, niemand minder dan Mary Poppins in eigen persoon. Om 20.30 uur op NET5.

CIA-agent Gaylord Oakes krijgt de opdracht om de sarcastische en eigenwijze Jake Hayes op te leiden tot een geraffineerde en professionele spion. Het is de bedoeling dat Jake undercover gaat en de plaats inneemt van zijn vermoorde tweelingbroer. Oakes heeft maar negen dagen de tijd om deze onmogelijke opdracht te volbrengen. Want dan moet Jake klaar zijn om een riskante wapendeal tot een goed einde te brengen. Deze parodie op actiefilms wordt met een flinke dosis humor gebracht. Dat kan je dan ook met een gerust hart overlaten aan onder andere Anthony Hopkins, Chris Rock en Peter Stormare. Bad Company om 20.30 uur op Veronica.

Het rustige leven van de familie Feeling wordt verstoord door geesten. Op het eerste gezicht lijken de geesten vriendelijk te zijn: ze verplaatsen objecten als amusement voor het gezin. Maar dan worden ze gemeen en beginnen ze het gezin te terroriseren. Ze gaan zelfs zover dat ze de dochter kidnappen. Haar vader roept de hulp in van klopgeest-specialisten. Poltergeist  om 01.20 uur op BBC1.

Je kunt vanavond ook nog afstemmen op The Greatest, Dnevnoy dozor (Day Watch), Metro en Showdown at Area 51.