Dierenasiels zien gevolgen crisis

static

Dierenasielen worden steeds meer geconfronteerd met de gevolgen van de financiële crisis. Huisdieren zitten langer dan voorheen in de opvang en moeten vaker worden 'opgelapt'. Dat meldt de Dierenbescherming dinsdag.

Dierenartsen laten de Dierenbescherming weten dat mensen vaker afzien van behandeling omdat die te duur is. Ook zijn er signalen dat dieren in slechtere conditie binnenkomen in het asiel omdat mensen te laat naar een dierenarts gaan of dat zelfs helemaal nalaten en het dier dan wegdoen, laat directeur van de Dierenbescherming Frank Dales weten in een verklaring.

Als dieren door de crisis langer blijven zitten in de asielen, dreigt volgens Dales een nijpend probleem te ontstaan. Vanaf het begin van de zomer kan de opnamecapaciteit onder druk komen als dieren te lang in het asiel moeten worden verzorgd.

Volgens de Dierenbescherming moet verder serieus worden gekeken naar 'verantwoord huisdierbezit', met name in crisistijd. Onder meer een verkeerde inschatting van de verzorging van dieren en de kosten daarvan zouden een hoop ellende veroorzaken.

De Dierenbescherming start dinsdag met een ludieke actie om aandacht te vragen voor dieren in het asiel. Op diverse plaatsen kunnen 'gedumpte', pluchen hondjes worden aangetroffen met aan hun halsband de boodschap 'Ik zoek baas'.