Sparta zet trainer Vonk op non-actief

Boris (borisz)

Sparta Rotterdam heeft besloten dat hoofdtrainer Michel Vonk en assistent-trainer Pascal Jansen per direct op non-actief te stellen. De reden is de slechte resultaten van de laatste tijd.  Maandag werd thuis verloren van FC Emmen (0-1) en uit werd er afgelopen vrijdag verloren bij Go Ahead Eagles (3-2). 

Algemeen/Technisch Directeur Wiljan Vloet geeft aan dat er ingegrepen moest worden bij Sparta: "Laat ik voorop stellen dat ik tevreden ben over het vakmanschap en de werkwijze van Michel Vonk en zijn staf. Echter zijn we op een punt aangekomen dat we niet de verwachting hebben dat de prestatiecurve op een positieve wijze kan worden beïnvloed."

Sparta heeft de selectie geïnformeerd over de genomen maatregelen. "Het is een gezamenlijk falen, het is niet uitsluitend af te rekenen op de hoofdtrainer of zijn assistent. Om ons doel te behalen, dat blijft de promotie naar de Eredivisie, moet Sparta Rotterdam een nieuwe weg inslaan," aldus Wiljan Vloet.

De trainingen van de ploeg worden voorlopig overgenomen door Arjan van der Laan en Peter van den Berg. Sparta zal zich de komende periode buigen over de nabije toekomst.