Persconferentie over geheimzinnig onderzoek Maastricht

anoniem_22072019025900

Om 19.00 uur wordt in Maastricht een persconferentie gehouden over de zoekactie in een natuurgebied. De politie zoekt al drie dagen naar 'belastend materiaal'. Burgemeester van Maastricht Onno Hoes, politiechef van de eenheid Limburg Gerry Veldhuis en hoofdofficier van justitie Roger Bos zullen uitleg geven over het onderzoek, dat inmiddels is afgerond.

Onduidelijk is waar het onderzoek zich op richt, de politie wilde vooralsnog alleen kwijt dat het onderzoek zich niet op een moord of een vermissing richt. De persconferentie vindt plaats op het politiebureau aan de Prins Bisschopsingel.

De politie heeft zondagnacht in het bos aan de Bodemsweg, aan de noordoostelijke rand van Maastricht, doorgewerkt in het licht van bouwlampen. In het onderzoek zijn eerder bomen omgezaagd en op sommige plekken is het gras gemaaid. Meerdere keren is een politiehelikopter ingezet.

De regionale omroep L1 meldde dat mannen met beschermende pakken bodemonderzoek deden, wat kan betekenen dat de aanwezigheid van giftige stoffen wordt vermoed. De politiewoordvoerder wilde maandagochtend niet bevestigen of ontkennen dat het onderzoek zich op een milieudelict richt.