[JL] Volendam ontneemt jarig Sparta koppositie

Boris (borisz)

FC Volendam heeft de koppositie in de Jupiler League gegrepen. De ploeg van trainer Hans de Koning profiteerde van puntenverlies van Sparta Rotterdam. Koploper Sparta nam het in eigen huis op tegen laagvlieger FC Emmen, maar slaagde er niet in de drie punten op Het Kasteel te houden. Door een doelpunt van Elson Almeida na 25 minuten kwam de ploeg van trainer Michel Vonk op een 0-1 achterstand en deze klap kwam Sparta niet meer te boven.

Zo leed de ploeg, ondanks enkele goede kansen op de gelijkmaker van onder meer Sandro Calabro gevoelig puntenverlies. De nederlaag was een flinke domper voor de supporters, die het 125-jarig bestaan de club uiteraard liever met een zege wilden vieren. Een grotere zorg was misschien nog wel dat de concurrentie kon profiteren van deze misstap.

Concurrent FC Volendam maakte echter geen fout op bezoek bij FC Eindhoven en nam daardoor de koppositie over van de Rotterdammers. De club uit het vissersdorp zag topscorer Jack Tuyp en Michiel Kramer in een tijdsbestek van vier minuten scoren en de drie punten veilig stellen. Met deze zege heeft Volendam nu twee punten meer dan Sparta Rotterdam in de Jupiler League.

Ook Helmond Sport en MVV Maastricht wonnen hun wedstrijden, wat betekent dat deze ploegen op gelijke hoogte staan met Volendam, al is het doelsaldo van Het andere Oranje nog iets beter. De Helmonders waren met 0-1 te sterk voor FC Den Bosch, terwijl de Limburgers met 1-2 bij Telstar wonnen. Dit betekent dat Sparta door deze speeldag op de vierde plaats is beland.

Uitslagen Jupiler League:
Sparta Rotterdam - FC Emmen: 0-1
FC Eindhoven - FC Volendam: 0-2
FC Den Bosch - Helmond Sport: 1-2
FC Oss - Almere City FC: 3-2
Fortuna Sittard - SBV Excelsior: 4-2
SC Cambuur Leeuwarden - GA Eagles: 2-0
Telstar - MVV Maastricht: 1-2