[EDT Darts] Uitslagen tweede ronde, Van Gerwen langs Webster

Tom (Nappie-Oleon)

Gistermiddag ging de tweede European Tour van 2013 van start in Sindelfingen. Na de eerste schifting verschenen vandaag de darters terug aan de oche voor de tweede ronde. Van Gerwen won vandaag ook zijn tweede wedstrijd. De Brabander hoefde niet geweldig te spelen voor een eenvoudige zege: 6-0.

Van Gerwen zette Darren Webster eenvoudig opzij door geen enkele leg af te staan. De Engelsman kreeg in totaal slechts twee pijlen voor een dubbel. Hoewel Mighty Mike wederom niet aan zijn gebruikelijke niveau kwam, eindigde hij de partij met een 13-darter op tops wel in stijl.

Van Gerwen blikte al vooruit op de wedstrijden van morgen: "Dat zal een zware dag worden omdat ik vier wedstrijden moet spelen als ik het toernooi wil winnen. Ik wil graag tweede worden op de wereldranglijst. Het is geweldig dat ik daar voor kan gaan spelen." Als Van Gerwen een finaleplek weet te bemachtigen zal hij Adrian Lewis voorbij gaan op de PDC Order of Merit. De Engelsman besloot eerder niet deel te nemen in Duitsland.

Ook Kim Huybrechts heeft zich verzekerd van een plekje bij de laatste zestien. In een thriller was de Belg Jamie Caven de baas: 6-5. Beide spelers kregen in de sudden-death leg meedere pijlen om de overwinning te pakken, maar uiteindelijk bleek de The Hurricane mentaal de sterkste. Titelverdediger John Part rekende in zijn partij af met de Schot Robert Thornton.

Wedstrijdschema laatste 16:

Mensur Suljovic (Oos) vs  Andy Smith (Eng)
Kim Huybrechts (Bel) vs Terry Temple (Eng)
Wes Newton (Eng) vs  Peter Wright (Eng)
Justin Pipe (Eng) vs Nick Fullwell (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) vs  Jamie Robinson (Eng)
John Part (Can) vs  Ronnie Baxter (Eng)
Ian White (Eng) vs  Mark Webster (Wal)
Dean Winstanley (Eng) vs  Paul Nicholson (Aus)