[ECCC] Ongenaakbaar Den Bosch ronde verder

Redactie

Goed voorbeeld doet volgen. In navolging van Laren is ook hockeyclub Den Bosch erin geslaagd de tweede ronde van de EuroHockey Club Champions Cup te bereiken. De Bosschenaren keken halverwege het duel met de gastvrouwen van Hamburg nog tegen een achterstand aan, maar wonnen uiteindelijk wel: 1-3.

In een gelijkopgaande eerste helft, was het Hamburg dat als eerste het net wist te vinden. Tien minuten voor het rustsignaal, zette Vivien Tahal haar ploeg op een 1-0 voorsprong.

Na rust stelde Den Bosch echter orde op zaken. Lieke Hulsen zorgde na een knappe combinatie voor de gelijkmaker, waarna Merel de Blaey haar ploeg in het laatste kwart met twee benutte strafcorners naar de overwinning schoot: 1-3.

Door de tweede zege in twee dagen tijd is de Nederlandse recordkampioen niet meer te achterhalen voor de nummers twee en drie in poule A, Hamburg en Ritm-Azot Grodno. Zij mogen nu samen met Club de Campo uitmaken wie het overe ticket voor de tweede ronde veroverd achter de Bossche succesformatie.