Gratis geld bij gristengek

Ser_Ciappelletto

Niets is makkelijker dan geld aftroggelen van domme mensen. Sommige mensen zijn zelfs zó dom dat ze er actief naar streven om zich geld af te laten troggelen. Zo ook Joe Mastropaolo. Hij heeft namelijk een flinke beloning in het vooruitzicht gesteld voor degene die in de rechtszaal kan bewijzen dat het Bijbelboek Genesis niet ondersteund wordt door de wetenschap.

De regels zijn eenvoudig: zowel Mastropaolo, die Genesis letterlijk neemt, en zijn tegenstander leggen tienduizend Amerikaanse dollars (zo'n 7700 euro) in. Vervolgens doen ze hun verhaal voor een rechter, die uiteindelijk beslist wie van de twee er met het geld vandoor gaat.

Al het bewijs dat aangedragen wordt, moet 'wetenschappelijk, dat betekent, objectief, geldig, betrouwbaar en gekalibreerd' zijn. Mastropaolo zal proberen aan te tonen dat het bewijs duidt op een letterlijke lezing van Genesis, terwijl zijn tegenstander zal bewijzen dat de wetenschap aantoont dat Genesis niet letterlijk gelezen kan worden.

Mastropaolo hoopt met z'n stunt het debat tussen creationisten en normale mensen te stimuleren. De gesprekken hebben volgens hem geen al te hoog niveau, wat hij ook wil veranderen, onder meer door de discussie wat meer wetenschappelijke inhoud te geven.

Enkele prominente wetenschappers en atheïsten hebben al aangegeven niet deel te nemen. De bekende evolutionair bioloog PZ Myers wil Mastropaolo, die hij beschrijft als een 'typische domme creationist', een 'idioot' en een 'clown', niet meer aandacht geven. Op zijn blog bespreekt hij uitgebreid de 'incompetente' argumenten die Mastropaolo geeft.

Bioloog Michael Zimmerman, die al eerder aan een gelijkaardige uitdaging van Mastropaolo heeft deelgenomen, schrijft: "Joseph Mastropaolo genereert opnieuw een hoop publiciteit, hij promoot domheid en hij verspreidt misinformatie. Niets belangrijks is in de laatste negen jaar veranderd in de retoriek van Mastropaolo of in zijn begrip van de wetenschap."

Wie eens een kans wil wagen, kan zich hier melden. Iedereen die iets zinvollers wil doen, kan beter proberen een muur te bekeren.