Hamstring speelt Powell nog steeds parten

Maarten (rubbereend)

Asafa Powell is nog altijd niet volledig hersteld van de hamstringblessure die hij ruim zeven maanden geleden opliep tijdens de Olympische Spelen in Londen. De voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter deed zaterdag mee aan een atletiekwedstrijd in het Australische Stawell, maar klaagde na afloop opnieuw over pijn.

"Al na dertig meter begon mijn been stijf te worden. Ik liep absoluut niet op honderd procent." De Jamaicaan voelde al tijdens de warming-up dat het niet goed ging. "Ik twijfelde even of ik zou lopen. Maar ik wilde het publiek niet teleurstellen."

Powell plaatste zich ondanks de blessure voor de halve finale van zondag. Het is echter niet zeker of hij dan aan de start zal staan. Een afzegging levert hem wel een automatische schorsing op van veertien dagen. Dat zou een definitieve streep zetten door zijn deelname aan de 100 meter in Melbourne van volgende week zaterdag.

Powell bracht in 2005 het wereldrecord op de 100 meter op 9,77 seconden en dook hier later nog eens drie honderdsten onder. Vervolgens werd hij overvleugeld door zijn landgenoot Usain Bolt, die momenteel met 9,58 de toptijd in handen heeft.