Pathé Thuis lanceert app op Xbox 360

Hilde (Yachiru)

Vanaf vandaag kunnen Xbox 360-bezitters de Pathé Thuis-app downloaden. Het is voor het eerst dat de app beschikbaar is op een gameconsole. De app geeft toegang tot meer dan 1000 filmtitels in zowel SD- als HD-kwaliteit die allen zijn voorzien van ondertiteling.

De prijs voor een film bedraagt tussen de drie en zes euro. Een Xbox LIVE Gold-lidmaatschap is geen vereiste om Pathé Thuis op je Xbox 360 te downloaden; de app is beschikbaar voor alle Xbox LIVE-gebruikers.

Het besturen van de app kan op de oude vertrouwde manier, met de Xbox-controller, maar het is ook mogelijk om te navigeren door middel van handbewegingen met Kinect. De app is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf 24i Media.

Bij Xbox zijn ze ieder geval tevreden met de samenwerking: "Na de lancering van RTL XL en Eredivisie Live, voegen we met de lancering van Pathé Thuis weer een grote naam toe aan het aanbod van lokaal relevant entertainment op Xbox 360. Met een grote keuze aan onder andere lokale films, is Pathé Thuis een goede aanvulling op het bestaande portfolio aan entertainment."

De app is vanaf nu te downloaden via het Xbox 360 Dashboard.

pathe thuis op xbox 360