UEFA bevestigt regels voor bid EK 2020

Maarten (rubbereend)

De UEFA heeft donderdag de regels bekendgemaakt voor landen die wedstrijden van het EK van 2020 willen organiseren. Het EK van 2020 wordt in dertien verschillende steden gespeeld.

De wedstrijden worden verdeeld in dertien pakketten; twaalf van drie pouleduels plus één wedstrijd in de tweede ronde of kwartfinale en één pakket voor de halve finales en de finale. Per land zal hooguit één stadion worden uitgekozen.

De halve finales en de finale worden in hetzelfde stadion afgewerkt. Elke voetbalbond mag zich voor twee bids verkiesbaar stellen, dus voor zowel het gewone pakket als het pakket met de halve finales en finale. Een land mag er ook voor kiezen om twee verschillende stadions voor de pakketten in te schrijven.

Stadions die nog helemaal gebouwd moeten worden, moeten van de UEFA uiterlijk in 2016 klaar zijn voor gebruik. Vanaf 26 april kunnen landen zich beschikbaar stellen voor de EK-duels en een jaar later moet het officiële bid zijn ingeleverd bij de UEFA. Het uitvoerend comité bepaalt in september 2014 welke speelsteden er worden aangewezen.