Van den Honert: "Het gaat met de week beter met Taeke Taekema"

Maarten (rubbereend)

Taeke Taekema werd begin dit jaar geopereerd aan een dubbele nekhernia. Inmiddels is de cornerspecialist terug in het veld bij Amsterdam. Coach Taco van den Honert ziet zijn routinier stappen maken.

"Het gaat goed met Taeke", zegt de oefenmeester van Amsterdam. "Hij zit goed in zijn vel, traint lekker mee en is langzaam aan het terugkomen. Inmiddels heeft hij drie keer een half potje meegedaan. Dat ging eigenlijk heel goed."

Al met al vond Van den Honert dat Taekema sneller terugkeerde dan hij verwacht had. De ingreep die de verdediger in januari onderging was pittig. "Hij heeft wel een paar uur gelegen, ja", vervolgt de coach. "Als je hoort hoe dat ging, was het niet zo prettig. Maar gelukkig is-ie weer terug en inzetbaar. Het gaat met de week beter."

Taekema moest de afgelopen duels nog rustig aandoen. "Maar als het moet, zou hij wel weer een hele wedstrijd kunnen spelen. Fysiek zou hij het wel volhouden, het is vooral het wedstrijdritme dat hij nog mist. Tijdens de EHL of in de week daarna kan hij weer volle bak meedoen. Al houden we natuurlijk altijd een slag om de arm."

Dat Taekema weer op de goede weg zit, was al af te lezen aan de karakteristieken van Amsterdam. De specialist was alweer trefzeker tegen HGC en Pinoké. "Knap dat-ie er alweer twee corners in heeft gepusht", vindt Van den Honert, "Hij heeft er maar drie genomen, dus dit is een mooi gemiddelde."