Prometheus-scenarist weerspreekt internetkritiek

ArtistA (Jonathan)

Damon Lindelof heeft zich verdedigd tegen de aanhoudende kritiek op internet op het besluit het vervolg op Prometheus niet te schrijven. Volgens vele fans zou de gevierde scenarist kwaad bloed hebben gezet bij regisseur Ridley Scott en filmstudio Fox door de beoogde trilogie na de eerste film 'in de steek te laten'. "Dat is nieuw voor mij. Ik heb een fantastische relatie met zowel Ridley als Fox", zegt Lindelof tegen filmsite Slashfilm.

"Ik heb me erbij neergelegd dat ik op het internet de kwaaie pier ben, maar zelfs ik vond deze hetze wel erg vreemd. En ik ben nogal wat gewend", begint Lindelof zijn betoog.

"Het is een belachelijk idee dat er niet vele andere scenaristen zijn die de teugels zouden kunnen overnemen", gaat de 39-jarige scenarist verder. "Ik heb geen verhaallijn voor een trilogie uitgeschreven om bij het eerste het beste probleem al op te stappen. Iedereen die iets anders beweert, kent mij niet en de feiten evenmin."

Lindelof legt uit dat hij selectief moet zijn. "Als ik me met te veel dingen tegelijk bezighoud, is de kans groter dat geen van die dingen echt goed wordt. Niet alleen als schrijver maar ook als fan wil ik juist dat een vervolg op Prometheus geweldig wordt."

Ook geeft Lindelof een kijkje in de zakelijke wereld van Hollywoodfilms. "Het geval wilde ook dat Ridley op het punt stond te beginnen aan zijn volgende film, The Counselor, met daarna meteen Child 44 op het programma. De conclusie lag voor de hand - het was beter als ik mezelf uit de race zou halen voordat ik de vernedering zou moeten ondergaan van het niet eens gevraagd worden."

Star Trek: Into Darkness, waarvan Lindelof het script schreef, verschijnt op 6 juni in de Nederlandse bioscoop. Zijn volgende film, The Leftovers, verschijnt alleen op de Amerikaanse tv. De opnames voor de sciencefictionfilm Tomorrowland, met George Clooney en Hugh Laurie in de hoofdrollen, moeten nog van start gaan.


Prometheus-scenarist weerspreekt internetkritiek (Foto: Novum)