Van Hooijdonk hekelt NAC-directeur

Maarten (rubbereend)

Directeur Stefaan Eskes van NAC Breda heeft zich de woede op de hals gehaald van clubicoon Pierre van Hooijdonk. Eskes gaf geheime informatie prijs aan de media.

Eskes vertelde vorige week tegen lokale media dat hij een vrijblijvend gesprek had met Van Hooijdonk. Pi-Air ambieert op lange termijn een technische functie in Breda, maar momenteel staat hij daar nog niet voor open.

De oud-aanvaller wilde het gesprek daarom geheim houden, om geen valse verwachtingen bij de achterban te creëren. Dat dit nu naar buiten is gekomen, viel niet in goede aarde bij Van Hooijdonk, meldt Voetbal International.

De raad van commissarissen van NAC is ook niet blij met Eskes, want in hetzelfde interview gaf de directeur aan dat hij zijn contract graag met meerdere seizoenen wil verlengen. Eskes' huidige verbintenis loopt tot medio 2014. Pas in december heeft hij echter met de clubleiding een evaluatie van zijn functioneren.

Het moment waaróp Eskes de uitspraken deed, was ook nogal ongelukkig. Vanuit 'economisch oogpunt' heeft hij vorige week nog een aantal kantoormedewerkers van NAC ontslagen.