Sanders: "Sowieso geen man overboord"

Maarten (rubbereend)

Tiny Sanders maakt zich geen zorgen om de conclusie van de Europese Commissie over mogelijke ongeoorloofde staatssteun aan PSV.

PSV verkocht de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang aan de gemeente Eindhoven. De club is verbaasd dat de Europese Commissie dat als ongeloorloofde staatssteun ziet. In een reactie lieten de Brabanders weten dat ze vertrouwen hebben in een goede afloop.

Mocht de conclusie van de EC kloppen, dan is er volgens algemeen directeur Tiny Sanders geen paniek. "Als het mis zou gaan, is er nog geen man overboord. Stel dat de grond die PSV verkocht maar de helft van 48 miljoen waard zou zijn en dat PSV dat moet terugbetalen. Op dat moment wordt de jaarlijkse vergoeding aan de gemeente Eindhoven ook de helft lager", sprak Sanders in het Eindhovens Dagblad.

"We zullen dan een nieuwe lening afsluiten en mogelijk per jaar een paar ton extra kwijt zijn. Dat kan PSV beslist dragen." De gemeente Eindhoven maakte al bekend naar de Europese rechter in Luxemburg te stappen.