Cart Life beste onafhankelijke game

SolidDS

De game Cart Life is tijdens het vijftiende Independent Game Festival in San Francisco bekroond tot beste onafhankelijk geproduceerde game. Het collectief 'Richard Hofmeier' ontving de Seumas McNally Award en dertigduizend dollar. Daarnaast wonnen de makers een prijs voor het verhaal en een voor het onconventionele thema van de game.

Tijdens het Independent Game Festival staan alleen spellen centraal die onafhankelijk van uitgevers en commerciële geldschieters worden gemaakt. Het gaat hier om spellen met kleinere budgetten en een meer artistieke insteek.

Cart Life vertelt een verhaal over straatverkopers in de Verenigde Staten die het beste van hun leven willen maken. Spelers moeten proberen verschillende de levensdoelen van verschillende gamepersonages waar te maken.

Tijdens de IGF Awards viel ook FTL: Faster Than Light van Subset Games in de prijzen. Het ruimteavontuur won een prijs voor het design en de publieksprijs. Avonturenspel Kentucky Route Zero won een prijs voor zijn visuele stijl, terwijl Little Inferno werd geprezen voor de technische uitvoering.