Wada legt functie neer na monsterverlies

Denzo

Yoichi Wada heeft zijn functie als voorzitter van game-uitgever Square Enix neergelegd. Dit besluit volgt op de prognose dat het verlies bijna vier keer zo hoog zal uitvallen in het aflopende boekjaar. De uitgever verwacht een verlies van dertien miljard yen, ofwel 106 miljoen euro. Dat heeft Square Enix bekendgemaakt.

Binnen het bedrijf gaan nog meer posities op de schop. Square Enix verwacht dat deze herstructurering acht miljoen euro gaat kosten.

Als oorzaak voor de tegenvallende prestaties, noemt het bedrijf de teleurstellende verkoop van grote titels in de Verenigde Staten en Europa. Het bedrijf heeft geen spellen genoemd, maar gaf in het voorbije jaar onder meer Final Fantasy XIII-2, Hitman Absolution en Tomb Raider uit.

Wada is de tweede topman die binnen een korte tijd zijn functie neerlegt. Eerder deze maand maakte game-uitgever Electronic Arts bekend dat topman John Riccitiello zijn functie aan het einde van de maand neerlegt. Ook hier zijn tegenvallende resultaten de aanleiding.