Alonso: "Wij zijn het hechtste team"

zoem

Fernando Alonso viel al na één ronde uit tijdens de Grand Prix van Maleisië. Hij vindt het jammer dat hij hierdoor de strijd tussen Sebastian Vettel en Mark Webber heeft moeten missen. De gespannen relatie tussen Vettel en Webber kwam afgelopen race verder on druk te staan.

"Het is verrassend", vertelde Alonso, "want het is altijd het meest legale team; het team dat altijd alles goed doet en nooit fouten maakt. Maar vandaag kwam de waarheid naar boven. Zoiets gebeurt niet bij Ferrari; wij zijn het hechtste team. Ze (Red Bull, red.) zeggen dat ze het zijn, maar zoals je kunt zien zijn ze dat niet."

Alonso kwam in de eerste ronde in contact met Vettel, waardoor de voorvleugel van de Spanjaard gedeeltelijk afbrak. "Hij stond praktisch stil halverwege de bocht. Hij reed op z'n minst 10km/h langzamer. Het kwam als een verrassing."

"Het is gemakkelijk om te zeggen dat we het anders hadden moeten doen. De voorvleugel leek niet te erg beschadigd -zelfs niet op televisie- en we besloten om verder te rijden, omdat we wisten dat we droogweerbanden eronder gingen zetten in ronde drie of vier", aldus de de Ferrari-coureur. "We namen de gok en het ging verkeerd. Het geluk was niet aan onze zijde."

Alonso denkt dat hij mee had kunnen strijden voor de overwinning: "Red Bull kon weinig indruk maken dit weekend. Ze weten dat ze problemen hebben met de slijtage van de banden; zelfs Mercedes was in staat om tot twintig ronden voor het einde te vechten voor de overwinning. Ze waren zo goed als verzekerd van een podium."