AZ in beroep tegen straf voor Verbeek

Wessenator

AZ heeft beroep aangetekend tegen de straf van één duel voorwaardelijk voor trainer Gertjan Verbeek.

De trainer uitte op de clubsite van AZ kritiek op de arbitrage naar aanleiding van de rode kaart van Nick Viergever tijdens het competitieduel met Feyenoord van vorige maand. Onder andere daarom besloot de tuchtcommissie van de KNVB een zaak te beginnen tegen Verbeek.

Verbeek en de clubleiding van AZ horen van de tuchtcommissie graag wat wel en niet is toegestaan wat betreft spelregels die gelden ten aanzien van de Gedragscode Officials Betaald Voetbal. "Dat Verbeek veroordeeld wordt op uitspraken op onze website, betekent misschien wel dat we ook daar controle over uit moeten gaan oefenen", laat directeur Toon Gerbrands weten aan De Telegraaf.

Volgens Gerbrands handelt de officiële website van AZ autonoom. Dat betekent dat de reactie van Verbeek niet per definitie feitelijke juistheden bevat. Hij spreekt van een 'ongeautoriseerd stuk die onderhevig is aan de interpretatie van de auteur'.

De Alkmaarders zien graag dat de straf wordt teruggedraaid. Mocht dit niet het geval zijn, krijgt Verbeek alsnog een extra duel straf als hij later opnieuw in de fout gaat. AZ neemt met het hoger beroep het risico dat de oefenmeester straks wordt omgezet in een echte schorsing.