Dreigend faillissement Emmen afgewend

Frank (franklop)

Het dreigende faillissement van FC Emmen is van de baan. De Drentse eerstedivisionist heeft een akkoord bereikt met schuldeiser Bikkel. Emmen was door de rechter veroordeeld om een bedrag van 62.500 euro te betalen aan de ex-sponsor, maar na tussenkomst van hoofdsponsor Sunoil werd na lang onderhandelen een oplossing gevonden.

Uitzendbureau Bikkel wilde geld terug van een investering uit het verleden. Aanleiding was het ontslag van een medewerkster die door het bureau bij de club was gestald. Emmen gaf aan de schadeclaim niet te kunnen betalen, mede uit angst dat andere investeerders dan ook hun geld terug zouden willen hebben.

Sponsor Sunoil Biodiesel bood de helpende hand met het aanbod om de medewerkster voor 25 duizend euro schadeloos te stellen. In ruil daarvoor moest Bikkel van de vordering afzien. Dat aanbod werd door het uitzendbureau in eerste instantie afgewezen, maar maandag kwam alsnog het bericht over een akkoord naar buiten.

"Nu Bikkel het aanbod van onze hoofdsponsor heeft geaccepteerd kan er een definitieve streep door het verleden en kunnen wij ons volledig richten op de toekomst", zegt algemeen directeur Jan van Erve. FC Emmen is de nummer dertien in de Jupiler League.

Door de redding van Emmen wordt de Eerste Divisie niet nog verder uitgekleed. Na het faillissement van SC Veendam zijn er nog maar zestien clubs over.