Klavan: "Van Persie heeft neusje voor de goal"

Maarten (rubbereend)

Ragnar Klavan kreeg afgelopen vrijdag de taak om Robin van Persie te bewaken. Dat deed de verdediger aardig, maar toch wist de aanvaller eenmaal te scoren.

"Onze enige kans was om compact te spelen", laat Klavan weten op de website van Sports Entertainment Group. "De opdracht was om de ruimtes klein houden. Dat lukte in de eerste helft goed, maar de eerste goal viel in de tweede helft te snel. Dan wordt het moeilijk."

Estland creëerde zelf dan ook niet zoveel kansen, zag ook de oud-speler van onder meer AZ en Heracles Almelo. "Als we de kans hadden, moesten we lange ballen naar voren spelen en de snelle spitsen zoeken. We kregen niet veel kansen, maar toch wel een paar. Dat is normaal tegen Nederland. Estland is zo klein en Nederland heeft zoveel kwaliteit."

Zijn directe tegenstander Robin van Persie was vrijdag eenmaal trefzeker in Amsterdam. De spits kwam voor Klavan en tikte bij de eerste paal de 2-0 binnen. "Hij is een topspits, op dit moment een van de besten in de wereld. Hij is ongelooflijk goed en heeft ongelooflijk veel kwaliteit. Daarnaast heeft hij een neusje voor de goal en beweegt hij veel. Dat maakt hem heel gevaarlijk."