Balotelli: "Niet bij de besten ter wereld"

Maarten (rubbereend)

Mario Balotelli lijkt soms niet vies van extravagante uitspraken. Maar zondag deed hij op een persconferentie een stapje terug. "Ik hoor niet bij de beste voetballers ter wereld."

Balotelli schroomde enkele jaren terug niet zichzelf hoger aan te slaan dan Lionel Messi. Dat lijkt voorlopig voorbij, want de Italiaans international die bij zijn nieuwe club AC Milan eindelijk zijn voeten laat spreken, schaart zichzelf niet bij de beste voetballers ter wereld.

"Ik ben geen zeventien meer en met de ervaring komt ook de groei", analyseert de excentriekeling zichzelf. Adriano Galliani, preses van Milan, zei dit weekend dat hij hem bij de beste vijf voetballers vindt horen. "Ik ben niet een van de besten ter wereld, maar ook niet een van de slechtsten", nuanceert Balotelli dat.

Balotelli, die met de Azzurri dinsdag Malta treft, ziet ook verandering bij de publieke opinie. Hij wordt sinds afgelopen zomer anders benaderd. "Ik merk dat ik populairder ben geworden sinds het EK in Polen en Oekraïne. Er zijn veel mensen die mij graag mogen, maar uiteraard nog lang niet iedereen."