Fer: "Ik zal me weer moeten bewijzen"

Maarten (rubbereend)

Leroy Fer werd door bondscoach Louis van Gaal niet opgeroepen voor de interlands tegen Estland en Roemenië. De middenvelder weet dat hij beter moet presteren.

Fer beleefde een slechte start van het nieuwe jaar. Nadat een transfer naar Everton afketste, werd in de media gesproken over problemen in de privésfeer. De middenvelder probeerde zich op het voetbal te focussen. De vorm van FC Twente hielp Fer niet. De oud-Feyenoorder zag zijn positie bij het Nederlands elftal verloren gaan.

Fer mocht zich vorige week wel melden bij Jong Oranje, met wie hij vrijdag in Israël won van het thuisland (1-2). Maandag wacht in Waalwijk een duel met Noorwegen. "Ik ben blij dat ik nu bij Jong Oranje zit. Natuurlijk wil je in het Nederlands elftal spelen, maar hier tussen mijn leeftijdsgenoten heb ik het ook naar mijn zin", verklaart Fer.

De middenvelder is op de weg terug naar een tegenvallende en onrustige periode. "Het gaat redelijk goed met mij. Er is de laatste tijd natuurlijk veel gebeurd. Ik heb de laatste tijd niet goed gevoetbald, maar gelukkig gaat het weer beter. Ik zal me weer moeten bewijzen", besluit Fer tegenover RTV Rijnmond over het Nederlands elftal.