[WK Kwalificatie] Marokko kan WK bijna vergeten

Boris (borisz)

Marokko krijgt heel erg lastig om zich nog te kwalificeren voor het WK voetbal in Brazilië. In Tanzania ging de ploeg met 3-1 onderuit. Na drie duels heeft Marokko twee punten terwijl Tanzania er nu zes heeft en Ivoorkust zelfs zeven. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de playoffs. 

Marokko eindigde het duel met tien man door een rode kaart van Abderrahim Chakir in de slotfase. Galatasaray-speler Nordin Amrabat deed het laatste kwartier als invaller mee. In groep H heeft Mali van Rwanda gewonnen. Het werd 2-1. Dinsdag spelen in die groep Benin en Algerije nog tegen elkaar. 

In groep D kwam Afrikaans kampioen van 2012 Zambia in Leshoto niet verder dan een gelijkspel. Het werd 1-1, de ploeg heeft nu zeven punten. Ghana won eenvoudig met 4-0 van Sudan en staat op zes punten. 

De meeste doelpunten vielen in het duel tussen Equatoriaal Guinee en Kaapverdië(groep B). Het werd 4-3 voor Equatoriaal Guinee. In die groep lijkt Tunesië zich te kwalificeren met negen punten uit drie wedstrijden. 

Naast Algarije - Benin wordt dinsdag ook nog Egypte - Zimbabwe(groep G) gespeeld. In totaal zijn er tien groepen. De volgende speelronden zijn in juni met de beslissende groepswedstrijden in september. In november hebben de playoffs om de vijf WK tickets plaats.  

Groep Thuis Uitslag Uit
A Ethiopië 1-0 Botswana
B Equatoriaal Guinee 4-3 Kaapverdië
C Tanzania 3-1 Marokko
D Lesotho 1-1 Zambia
D Ghana 4-0 Sudan
G Mozambique 0-0 Guinee
H Rwanda 1-2 Mali
I DR Congo 0-0 Libië
J Liberia 2-0 Uganda