Atlético denkt hardop aan Torres

Tiede-Jan Breevaart

Fernando Torres keert in de zomer mogelijk terug bij Atlético Madrid. Bij de club die de spits in 2007 aan Liverpool verkocht, wordt al gesproken over een rentree van de Spanjaard.

Torres is sinds zijn overstap van Liverpool naar Chelsea, in 2011, geen schim geweest van de superster die hij op Anfield Road en in Madrid was. Nu de aangetrokken Senegalees Demba Ba steeds vaker de voorkeur krijgt, lijkt Torres Stamford Bridge te willen verlaten.

Atlético-manager Diego Simeone heeft nog steeds vertrouwen in de aanvaller. "We hebben samengespeeld, ik weet hoe belangrijk hij kan zijn", zegt hij op radiozender Onda Cero. "Hij weet hoe het is om hier te spelen en ik hoef het al niet eens te hebben over zijn kwaliteit."

Van een akkoord is echter nog lang geen sprake. "We moeten wachten tot het seizoen over is en dan beslissen we welke spelers hier kunnen komen. Torres terughalen zal geen simpel karweitje zijn. Het is ingewikkeld. Hij is een speler die altijd presteert en we moeten zijn keuze respecteren", aldus Simeone.

Mogelijk is Atlético zijn nieuwe bestemming. Bij de tweede club van Madrid maakte hij al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij werd er aanvoerder en Spaans international. In de Primera División scoorde hij 75 keer in het rood-wit.