Cazorla: "Dit is niet het einde van een tijdperk"

Rosario

Santi Cazorla denkt niet dat het Spaanse nationale elftal aan het einde van een tijdperk bezig is. Dat zei de middenvelder van Arsenal vandaag tijdens een persconferentie na het overwachte gelijkspel van het Spaanse elftal tegen Finland.

"Als men denkt dat dit het einde van een tijdperk is, dan hebben ze het mis," aldus Cazorla tijdens de persbijeenkomst in La Ciudad del Fútbol, het hoofdkwartier van de Spaanse voetbalbond. "Het is onzin om te gaan twijfelen aan deze selectie vanwege twee gelijke spelen. Tegenwoordig kun je in het voetbal tegen elke tegenstander gelijkspelen."

Volgens de Asturiër is er aan de mentaliteit van de Spanjaarden niets veranderd. "We zijn nog steeds even gretig en hebben nog steeds evenveel zin om te winnen als vroeger. Er is absoluut geen sprake van een 'einde'."

Het vergaat de kersverse Europees kampioen moeizaam in de WK-kwalificatie. In Groep I werd in de eerste wedstrijd tegen Georgië ternauwernood gewonnen, terwijl tegen zowel Frankrijk als Finland met 1-1 gelijk werd gespeeld. Vooral dat laatste gelijkspel kwam hard aan, want de Spanjaarden hadden maar liefst tachtig procent van het balbezit.

Aanstaande dinsdag treedt de selectie van Vicente del Bosque aan tegen Frankrijk, dat op dit moment met twee punten meer dan de regerend wereldkampioen bovenaan staat in de groep. Spanje is dan feitelijk genoodzaakt om te winnen om directe kwalificatie voor het WK af te kunnen dwingen.