Zorgen bij Barça om Alba

Tiede-Jan Breevaart

Vleugelverdediger Jordi Alba heeft gedurende zijn interlandverplichtingen een blessure opgelopen die zijn broodheer FC Barcelona zorgen baart.

De kans is aanzienlijk dat de Catalanen het een tijd zonder Alba moeten stellen. De linksback raakte geblesseerde tijdens het duel tussen Spanje en Finland (1-1) en kan mogelijk een aantal weken niet inzetbaar zijn. 


Zaterdag verliet Alba het trainingskamp van Spanje. De topper met Frankrijk moet de voormalige speler van Valencia sowieso laten schieten en de Champions League-wedstrijd van Barcelona tegen Paris Saint-Germain is vooralsnog een groot vraagteken. 

"De verplichte medische onderzoeken bij Jordi Alba zijn in de ochtend uitgevoerd en hebben een eerstegraads spierblessure in de tweehoofdige biceps van zijn rechterdijspier aangetoond. Alba heeft het trainingskamp inmiddels verlaten", aldus een verklaring van de nationale ploeg van Spanje.

Slechts een week geleden kreeg Barça ook al het nieuws te horen dat Adriano voor zes weken is uitgeschakeld vanwege een hamstringblessure.