Disney stopt wellicht met LucasArts

Joey den Boer (JoeyDB)

Disney trekt wellicht de stekker uit gamebedrijf LucasArts. Dat zou betekenen dat het actieavontuur Star Wars 1313, het enige spel dat op dit moment in productie is bij het gamebedrijf, wordt geschrapt. Volgens MTV vormt het spel een conflict met de nieuwe Star Wars-filmtrilogie. Disney en LucasArts ontkennen het bericht, maar bieden geen duidelijkheid over nieuwe Star Wars-spellen.

Het Amerikaanse gameweblog Kotaku schreef eind vorige maand dat verschillende ontwikkelaars hun contract bij LucasArts hebben opgezegd. De onzekerheid over toekomstige projecten zou ten grondslag liggen aan deze beslissingen. LucasArts heeft volgens het weblog geen nieuwe mensen aangenomen.

Verschillende Star Wars-spellen werden de afgelopen jaren geschrapt. Zo is de productie van onder meer Star Wars Battlefront 3 en The Force Unleashed 3 stilgelegd. De enige spellen binnen het Star Wars-universum die wel verkrijgbaar zijn, zijn het dansspel Star Wars Kinect, Star Wars Angry Birds en het kindvriendelijke Lego Star Wars. Allen niet afkomstig uit de stal van LucasArts, maar gelicenseerd aan derden.