Southampton bindt clubtopscorer Lambert tot 2016

Frank (franklop)

Rickie Lambert heeft zijn toekomst verbonden aan Southampton. Het contract van de 31-jarige Engelsman is met twee jaar verlengd tot de zomer van 2016, meldt de Engelse club donderdag. De clubtopscorer is aan zijn vierde seizoen bezig bij Southampton en scoorde sindsdien negentig treffers in 162 competitieduels.

Lambert is naar eigen zeggen 'in de wolken' met zijn nieuwe contract. "De club heeft veel ambitie voor de komende jaren", zegt hij. "Dat is een belangrijke reden dat ik het contract heb getekend en waarom ik hier mijn carrière wil afsluiten."

De spits had vorig seizoen met 27 competitiegoals een belangrijk aandeel in de promotie van Southampton naar de Premier League. Ook op het hoogste niveau blijkt Lambert te kunnen scoren. Met dertien goals is hij de productiefste Engelsman, nog voor erkende namen als Wayne Rooney en Frank Lampard.

De scoringsdrift van Lambert is opvallend, aangezien hij het grootste deel van zijn carrière doorbracht bij kleine clubs in de lagere Engelse divisies. Zo diende hij onder meer Macclesfield Town, Rochdale en Stockport County. In de zomer van 2009 kwam hij voor ruim een miljoen euro over van Bristol Rovers.